Sean Astin

30. dubna 2014 v 16:33 | Irith |  Postavy
Životopis Seana Astina (Sam)


Sean Astin


Obecně

Národnost: Americká

Oči: hnědé

Vlasy: hnědé

Výška: 165cm


Filmografie

  • 2014 The Strain - Jim Kent (seriál)
  • 2012 Ribbit
  • 2012 Želvy Ninja (seriál)
  • 2011 Čarodějky ze země Oz (seriál)
  • 2011 Superagent Oso: Tři zdravé kroky (seriál)
  • 2009 Tak se měj
  • 2008 Barva kouzel - Dvoukvítek
  • 2008 Navěky silný
  • 2008 Pohádky z lesa 2
  • 2008 Superagent Oso (seriál)
  • 2007 Mistři science fiction (seriál)
  • 2007 Za hranicí strachu
  • 2006 Klik - život na dálkové ovládání - Bill
  • 2005 Deset minut života
  • 2005 Herkules
  • 2005 Jmenuju se Earl (seriál)
  • 2005 Na Západ (seriál)
  • 2005 Škola tance a šarmu
  • 2005 Úsměv
  • 2005 Větší než nebe
  • 2005 Království surikat (dokument, seriál)
  • 2005 Pán fanoušků: Společníci prstenu
  • 2004 Balto 3: Křídla změny
  • 2004 Elvis už odešel
  • 2004 50x a stále poprvé - Doug Withmore
  • 2003 Pán prstenů: Návrat krále - Samvěd Křepelka
  • 2002 Jeremiah (seriál)
  • 2002 Můj přítel Monk (seriál)
  • 2002 Pán prstenů: Dvě věže - Samvěd Křepelka
  • 2001 Pán prstenů: Společenstvo prstenu - Samvěd Křepelka
  • 2001 24 hodin (seriál)
  • 2001 Film o filmu: Pán prstenů - Návrat krále (dokument)
  • 2000 Nízký přelet
  • 2000 Ztráty a nálezy
  • 1999 Kimberly
  • 1998 Epidemie lásky
  • 1998 Skandál Bulworth
  • 1996 Odvaha pod palbou
  • 1994 Nejlepší máma
  • 1994 Tetovaná Tereza
  • 1993 Bourák
  • 1992 Kam tě den zavede
  • 1991 Nebezpečná hra na vojáky
  • 1990 Memphiská kráska
  • 1990 Právo a pořádek (seriál)
  • 1989 Válka Roseových
  • 1989 Zůstat spolu
  • 1987 Léto na divoké řece
  • 1985 Rošťáci

Životopis

Sean Patric Astin (původním jménem Sean Patric Duke) se narodil 25 února 1971 v Santa Monice (Kalifornie, USA) jako syn herečky Patty Duke. Nejdříve se myslelo, že jeho otec je Desi Zack Bob. V roce 1994 Sean zjistil, že jeho biologickým otcem je vlastně Michael Tell, vydavatel novin The Las Vegas Israelite. Ten byl s Patty ženatý pár týdnů v roce 1970. V roce 1972 se Patty vdala za herce Johna Astina, který přijal Seana za svého. V roce 1973 mu Patty porodila syna, Seanova jeho nevlastního bratra, Mackenzie Astin, který se také stal hercem. Kromě něj má ještě dva další nevlastní bratry, Davida Allena a Toma.

V roce 1985 se Patty a John rozvedli, ale pro Seana byl John vždy "pravý" otec. Navštěvoval Crossroads High School for the Arts a Stella Adler Conservatory v Los Angeles (velice prestižní). Vystudoval UCLA se bakalářem na historii a angličinu (anglická kultura a literatura). Potom hrál v mnoha filmech (viz. filmy). Je v organizaci the Board of Directors of the Patrons Association a the Arts Council - mecenáš umění. Také dělal civilního poradce ministra armády.

Za návrat krále dostal nominaci na Oskara, Saturn Award za nejlepšího herce ve vedlejší roli a spoustu dalších ocenění. 11. Června 1992 si vzal Christine Lousie Harrel. Má s ní tři dcery -Alexandru Louise - nar. 27. 11. 1992, Elizabeth Louise - nar. 6. 8. 2002 a Isabellu Louise - nar. 22. 7. 2005. Na kotníku má, stejně jako ostatní členové "Společenstva" vytetovanou elfskou devítku.


Zajímavosti

  • Rád a hodně běhá a několikrát běžel maraton.
  • V TV debutoval v roce 1981 spolu se svou maminkou ve filmu Nebij mě mami!, Který údajně líčí jeho opravdový život s Patty Duke, kdy ho Patty bila a zneužívala (fakt ho lituju, teda, taková matka…)
  • Jeho otec (John) hrál v původní Addamsově rodině Gomeze.
  • Pro roli Sama musel přibrat 35 liber
  • Během natáčení pána prstenů se několikrát zranil. Asi nejvážnější byla Roklinka, kde na něj soadl tkalcovský stav a on upadl do bezvědomí. Při natáčení konce Společenstva (Frodo odplouvá a Sam ho prosí, aby mohl jít s ním) si zapíchl do nohy střep z řeky.
  • Je vegetarián a protestantského vyznání.
  • Napsal knihu Tam a zase zpátky - vzpomínky na natáčení Pána Prstenů




Některé věci okopírované z blogu Ernil-i-pheriannath s laskavým svolením jeho autorky.





 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama