Dominic Monaghan

13. dubna 2014 v 12:50 | Polly |  Herci
Životopis Dominica Monaghana (Smíšek)


Dominic Monaghan




Obecně

Národnost: anglická (nyní ale bydlí v Los Angeles, 25 minut od pláže)

Oči: modro-šedé (neidentifikovatelná barva)

Vlasy: hnědé

Výška: 5 stop a 7 palců (cca 170 cm)

Filmografie
  • The Hundred Code (2015)role:Tommy Conley
  • 2013 Young Hollywood Awards role:sám sebe
  • Deep Burial (2013) role:Robinson
  • Molly Moon: The Incredible...
  • Vanilla Ice Archive (2012)role:sám sebe
  • Lego the Lord of the Rings role:Smělmír Brandorád
  • Wild Things (2012) role:sám sebe - Host
  • The unknoown (2012) role:Mark Nickel
  • The Millionaire Tour (2011)role:Casper
  • The Day (2011) role:Rick
  • Detention (2011) role:Lead Singer of The Drunge ...
  • Goodnight Burbank (2011) role:Paul Lynch
  • Solders of Fortune (2011) role:Sin
  • Eminem feauring Rhianna: Love... role:Man
  • Lost: Destiny Calls (2009)) role:Charlie Pace
  • Flash Forward - Vzpomínka na... role:Simon Campos
  • X-Men Origins: Wolverine (2009) role:Chris Bradley
  • I Sell the Dead (2008) role:Arthur Blake
  • Devil's Bible (2008) role:Narrator(voice)
  • Chuck (2007) role:Tyler Martin
  • Lost: The Answers (2007) role:Charlie Pace
  • Lost: Survivor Guide (2007) role:Charlie Pace
  • Lost: Reckoning (2006) role:Charlie Pace
  • Lost: A Tale of Survival (2006) role:Charlie Pace
  • The Lost Survival Guide (2006) role:Charlie Pace
  • Lost: Revelation (2006) role:Charlie Pace
  • Cinco caras de David LaChapelle... role:Charlie Pace
  • The Lord of the Rings: The Battle.. role: Smělmír Brandorád
  • Lord of the Rings: B ... (2006) role: Smělmír Brandorád
  • Destination Lost (2005) role:Charlie Pace
  • Shooting Livien (2005) role:Owen Scott
  • Lost: The Journey (2005)role:Charlie Pace
  • Pán fanoušků: Společníci Prstenu role:sám sebe
  • "The Late Late Show with Craig... role:Chris Wellington
  • Šmějdi (2004) role:Goat
  • The Purifiers (2004) role:Sol
  • Ztraceni (2004) role:wen Scott
  • Lost: The Journey (2005)role:Charlie Pace
  • Pán Prstenů: Návrat krále (2003) role: Smělmír Brandorád
  • An Insomniac's Night ... (2003) role:Jack
  • Pán Prstenů: Dvě věže (2002) role: Smělmír Brandorád
  • Film o filmu: Pán prstenů - Návrat králerole: Smělmír Brandorád
  • Pán prstenů: Společenstvo Prstenurole: Smělmír Brandorád
  • This Is Personal: The Hunt for the Yorkshire Ripper role:Jimmy Furey
  • Monsignor Renard (2000)role:Etienne Pierre Rollinger
  • V nepřátelských vodách (1997) role:Sasha
  • Hetty Wainthropp Investigates (1996) role:Geoffrey Shawcross / Geof ...

Životopis

Dominic (Bernard Patrik Luke) Monaghan se narodil 8.12.1976 v Berlíně. Jeho matka Aureen pracovala jako zdravotní sestra a jeho otec Astin byl učitel. Má o rok staršího bratra Mathewa.

Už jako malý sledoval Star Wars a od té doby si přál stát se hercem. V jeho 12 letech se s rodiči přestěhoval do Londýna. Brzy si oblíbil angličtinu, americký fotbal a hudbu. Studoval anglickou literaturu a drama na Sixth Form College. Ve škole mezi jeho nejoblíbenější předměty patřil: zeměpis, němčina (kupodivu, když byl z Německa), drama a atletika.

Jako fanouška filmů ho objevila Hetty Wainthropp Investigates a on se tak dostal k dalším filmovým produkcím. Poté přišla trilogie Pán Prstenů, kde se Dominic ucházel o roli Froda Pytlíka, nevyšlo to a nakonec dostal roli Smíška (podle mě se na ni hodí mnohem víc). Při natáčení se společně s Billy Boydem (Pipin) podílel na spolupráci se scénářem. V roce 2004 se v seriálu Ztraceni (Lost) ucházel o roli Sawyera, to také nedopadlo dobře a později mu nabídli, aby hrál Charlieho Pace.

Nějakou dobu žil se svou hereckou kolegyní ze Ztracených, Evangeline Lilly (Tauriel z Hobita), teď je to již minulostí a tu pravou lásku stále ještě hledá…

Oblíbené:
  • Jídlo: maminčiny lasagne, řízeka sushi
  • Knížka: Pán Prstenů (že mě to ani nepřekvapilo)
  • Spisovatelé: Jeff Noon
  • Hudba: Coldplay, The Beatles
  • Režisér: Peter Jackson, David Fincher
  • Herec: Robert de Niro Johny Deep
  • Film: Star Wars, Kmotr
  • Postava z Pána Prstenů: Aragorn
  • TV pořad: Simpsonovi
  • Fotbalový klub: Manchester United

Zajímavosti:

· Jako dítě dělal karate
· Knihu Pán Prstenů četl poprvé v 15 letech
· dříve pracoval na obrovské poště, kde třídil zásilky
· je velmi dobrý kuchař (byl kuchařem v Quincey's v Manchasteru)
· jako dítě si rád četl komixy, jeho nejoblíbenější byly Spider-man, Hulk a Harry Crumb
· píše si nejrůznější nápisy na ruce, hlavně na dlaně (což je podle mě strašně nepraktické, protože se to rychle smaže)
· u filmu Billy Elliot si pořádně zabrečel
· nesnáší brokolici
· podporuje projekt Carbon Neutral (což je součást projektu Future Forest) - v Indii nechal zasadit 40 stromů mango
· na svém pravém rameni má vytetovaný znak pro elfskou devítku
· má rád brouky a pavouky- doma chová Černou vdovu (Witchitar), kudlanku nábožnou (Gizmo) a hada jménem Blink
· na své zahradě má krmítko pro ptáky, které rád pozoruje
· rád surfuje
· mluví plynule anglicky a německy
· Ve Společenstvu Prstenu, v první scéně s Biblem Pytlíkem a Glumem, se Andy Serkins (hrál Gluma) nemohl dostavit, a tak za něj Dominic zaskočil.
· Při filmování Pána Prstenů se zbavil strachu z výšek, když s Orlandem Bloomem skákal Bungee jumping.




Některé věci okopírované z blogu Ernil-i-pheriannath s laskavým svolením jeho autorky.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama