Billy Boyd

13. dubna 2014 v 12:15 | Irith |  Postavy
Životopis Billyho Boyda (Pipin)


Billy Boyd



Obecně

Národnost: Skotská

Oči: zelené

Vlasy: světle hnědé

Výška: 5 stop a 7 palců (cca 170 cm)

Filmografie:

  • AmStarDam (2014) role: Gordon
  • Dorothy and the Witches of Oz (2012) role: The Tin Woodman
  • A70 (2012) role: Colin Wright (rumored)
  • Space Milkshake (2012) role: Anton
  • The Witches of Oz (2011) role: Nick Chopper
  • Extáze (2011)
  • Moby Dick (2010) role: Elijah
  • Pimp (2010) role: Chief
  • Carmel (2010) role: Bernie
  • Jusqu'à toi (2009) role: Rufus
  • Glenn (2008) role: Jack
  • Empty (2008) role: Tony
  • Stone of Destiny (2008) role: Bill Craig
  • Save Angel Hope (2007) role: Vince Sandhurst
  • Stories of Lost Souls (2006) role: The Gunner
  • The Flying Scotsman (2006) role: Malky
  • Sueño de una noche de San Juan …
  • On a Clear Day (2005) role: Danny
  • Instant Credit (2004) role: Frankie
  • Chuckyho sémě (2004) role: Glen / Glenda
  • Pán Prstenů: Návrat krále (2003) role: Peregrin Bral
  • Master & Commander: Odvrácená strana světa role: Barrett Bonden, Coxswain
  • Still Game (2002) role: Bearded Man
  • Sniper 470 (2002) role: The Gunner
  • Pán prstenů: Dvě věže (2002) role: Peregrin Bral
  • Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) role: Peregrin Bral
  • Julie and the Cadillacs (1999) role: Jimmy Campbell
  • Coming Soon (1999) role: Ross
  • The Soldier's Leap (1998) role: Postman
  • Příběh duchů (1998) role: Loan Shark
  • "Casualty" (1986) role: Duncan Jessup
  • Taggart (1983) role: Jamie Holmes

Životopis

William Billy Boyd se narodil 28.8.1968 ve Skotském Glasgowu matce Marry a otci Williamovi Boyd. Když byl malý, hrával ve školních představeních a hrozně ho to bavilo. Otec ho tedy přihlásil do tamního dramatického kroužku. Billy vyrůstal jako obyčejný kluk, ale jednoho dne se mu život radikálně změnil.
Když mu bylo 12 let, jeho otec zemřel na rakovinu a o rok později i jeho matka na zlomené srdce, ze ztráty svého manžela. Billy tedy zůstal sám se svou babičkou, sestrou Margaret a psem Lassie.
Když mu bylo sedmnáct let, vyučil se knihovníkem a několik let si s touto prací vystačil. Stále si ale snil o tom, že z něj bude velký herec a že bude hrát profesionálně na kytaru a na klavír. Necítil se ale dost zajímavý, a proto byl přesvědčen o tom, že by ho do žádné role neobsadili.
Ve 23 letech si podal přihlášku na Královskou Skotskou Akademii hudby a dramatu a kupodivu (vysoký věk) ho přijali. Tímto krokem si otevřel bránu do opravdu pestrého života. Sbíral zkušenosti v různých malých rolích v divadlech a představeních a kvůli jeho ,, hře srdcem", jak o něm všichni tvrdí, si ho každý oblíbil. Kvůli své věčně dobré náladě a neodolatelnému úsměvu se stal výjimečným a neokoukaným hercem. Všichni ho všem doporučovali a mluvilo se o něm. Tak se o něm dozvěděl i režisér Peter Jackson, který v té době hledal obsazení do své trilogie Pán Prstenů a tak si řekl, že se s ním musí setkat osobně. Zaletěl si tedy do Glasgowu a nelitoval.
Na první pohled tohoto ,,usměvavého chlapíka" musel do svého filmu obsadit. Rozmýšlel se do jaké role a usoudil, že role vtipného, roztomilého a možná i trochu hloupoučkého hobita Peregrina Brala- Pippina, který se však projeví v nejedné situaci jako pravý muž, se perfektně hodí. Nabídl mu tedy tuto šanci a Billy ji okamžitě přijal.
Během natáčení, které mu vyneslo okolo 1,2 milionu liber, ho však postihla další bolestná rána. Zemřela mu jeho babička neboli druhá matka. Billy z toho byl doopravdy hodně otřesený a "zamilovával" se prý úplně do každého, do Cate Blanchett (Galadriel), Mirandy Otto (Eowyn)….

Nakonec se z toho ale dokázal dostat a úspěšnou trilogii dotočil. Touto rolí se stal známým po celém světě a dostával tisíce nabídek na spolupráci v různých filmech a agenturách. I přes to všechno se ale vůbec nezměnil. Peníze, sláva, obdiv velkých hvězd, se kterými natáčel, ho ani drobet nepoznamenala, zůstal pořád ten zábavný kluk.
V roli Pipina hrál nejmladšího hobita, protože tak vypadá. Nikdo by mu neřekl jeho skutečný věk. Dokonce se prý holí jen tak mimořádně protože mu vousy skoro vůbec nerostou. Avšak ve skutečnosti, z nich byl nejstarší (v roce točení Společenstva mu bylo 33)

Po několika letech ho však konečně potkalo štěstí a seznámil se pomocí jeho známého se Skotskou baletní tanečnicí- Ali Mckinnon. Po té, co Billy odmítl bydlet v Hollywoodu, si spolu postavili rodinný domek v západní čtvrti Glasgow.
Po několika letech společného šťastného života mu Ali porodila syna- Jacka Williama Boyda (26.4.2006).

29.12.2010 se s Ali oženil. Na svatbu mu šli i jeho "hobití" přátelé Dominic Monaghan (Smíšek) a Elijah Wood (Frodo).

Billy sice dostává spoustu nabídek na filmování, ale především se chce věnovat rodině a svému synovi. Tím se mu totiž splnil jeden z jeho největších snů. Druhý se mu splnil, když si založil hudební skupinu Beecake (původně se měla jmenovat Angel's Share, ale nakonec museli jméno změnit, protože takhle se už něco jmenuje, prý značka tvrdého alkoholu) a hraje v ní na kytaru (ale umí hrát i na baskytaru a bicí). Rád poslouchá Coldplay a Beatles a velmi rád surfuje. Surfovat naučil i své herecké kolegy z Pána Prstenů a dokonce i svou manželku. Jeho nejlepší kamarád je Dominic Monaghan. V jednom rozhovoru řekl, že to je, jako kdyby byli spojení myšlenkovými vlákny, takže se třeba oba najednou začnou v nestřeženém okamžiku smát a nikdo netuší, čemu se smějí (takže něco jako Irith a Polly). S Dominicem napsal scénář ke komedii o dvou mladících, kteří odletí za "slávou" do Las Angeles, ale pořád zažívají samé průšvihy. Spolu s ním se také připojil k organizaci Future Forests.


Zajímavosti

  • Oblíbené jídlo: thajské (druhá snídaně)
  • Oblíbený nápoj: sladová whisky (pinta)
  • Oblíbený režisér: Peter Jackson (kupodivu), Peter Weir
  • Oblíbená postava z Pána Prstenů: Legolas (čímž nás těžce ranil)
  • Oblíbený komik: Peter Sellers
  • Oblíbená barva: modrá
  • Oblíbené zvíře: puma

  • umí velmi dobře šermovat (dosáhl sedmé úrovně v šermu s lehkou bodnou zbraní) a umí několik bojových umění
  • na kotníku má elfským písmem vytetováno "devět" (totéž mají vytetované i ostatní členové Společenstva, kromě Johna Rhyse-Daviese (Gimli), místo kterého si to nechal vytetovat jeho kaskadér. Peter Jackson má zase vytetovanou elfskou desítku
  • zelený kámen, který nosí na krku, dostal od Orlanda Blooma
  • jako malý kluk měl moc rád knížku Hobit, ale Pána Prstenů prý před natáčením nikdy nečetl
  • jeho oblíbeným místem ve Středozemi je Morie
  • nesnáší skořici
  • každé ráno musí "nastartovat" miskou kaše s banány
  • v případě, že by mu hořel dům a on mohl zachránit jenom tři věci, bylo by to: sestra (pokud by zrovna byla na návštěvě) (a co manželka a syn????), surfovací prkno a kytara


Některé věci okopírované z blogu Ernil-i-pheriannath s laskavým svolením jeho autorky.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama